Små Ornitologer

Små ornitologer

I denne artikel vil jeg komme med ideer til hvordan du kan lave en fuglerestaurant sammen med dit barn. Fugle danner god grobund for samtaler med børn. Hvad er det for en slags fugl? Hvad farve har den? Er der farve eller størrelsesforskel på han og hun? Hvilke fjender har den?  Hvad spiser den? Fugle giver ofte børnene en god interesse i naturens beboere, hvis man sørger for at udvikle interessen og hjælpe barnet med det. Denne aktivitet handler om at barnet skal hjælpe fuglene med at finde mad og udvikler barnets empati for dyr.

Til denne aktivitet skal I bruge:

1 tom toiletrulle

Fuglefrø, havregryn, eller en mysli blanding.

Peanutbutter

Et stykke snor

Sæt i gang:

Lad dit barn hjælpe med at finde tingene. Start med at vise dit barn, hvordan man kan smøre toiletrullen ind i peanutbutter. Enten med et redskab som f.eks. en træpind, eller med fingrene. Lad dit barn rulle den indsmurte toiletrulle i blandingen. Sæt en snor igennem toiletrullen og så er I parate til at hænge fugle restauranten op udenfor.

Vælg gerne et sted hvor I kan betragte de fugle som besøger jer og hav en bog eller Ipad parat så I kan finde ud af hvad det er for fuglegæster der besøger jeres restaurant.

Videre øvelse:

Gå en tur sammen med afstand til andre – kig på fugle, tag evt. en kikkert med lyt til fuglestemmer. Tag gerne en bog eller Ipad med og se om I kan matche nogle af fuglene.

Gå på opdagelse her: www.dof.dk  og Find mere på www.dyrenesbeskyttelse.dk

God fornøjelse og pas godt på jer selv!